Γεια σας!

Είμαι η Μαριάν Χαραλαμπίδου, μένω στην Αθήνα και συνήθως θα με βρείτε πίσω από τα μολύβια και τις κλωστές, φτιάχνοντας τα κουκλάκια antalou.
Από τότε που ήμουν παιδί, μου άρεσε να ταξιδεύω με τη φαντασία μου,
να ζωγραφίζω, να πειραματίζομαι με υλικά και να φτιάχνω πράγματα με τα χέρια μου.
Σπούδασα γραφιστική, όπου με κέρδισαν η εικονογράφηση και το κινούμενο σχέδιο. Δούλεψα αρκετά χρόνια σε δημιουργικά γραφεία ως γραφίστρια και παράλληλα παρακολούθησα μαθήματα κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας. Μέσα από τον απίθανο κόσμο του κουκλοθέατρου και φτιάχνοντας τη δική μου παράσταση, επιβεβαίωσα αυτό που πάντα πίστευα, ότι οι κούκλες έχουν ζωή και συναισθήματα.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποια στιγμή μου ήρθε η ιδέα να δημιουργήσω κάτι μέσα από τους χαρακτήρες που σχεδιάζα. Τότε έπεσε στα χέρια μου το σκυλάκι που μου είχε ράψει κάποτε η γιαγιά μου και κατάλαβα πως βρήκα αυτό που έψαχνα. Για εμένα η διαδικασία όπου ένα σκίτσο ξεφεύγει από το χαρτί, αποκτάει υφή, όγκο και στη συνέχεια τη δική του ζωή, είναι κάτι μαγικό!

Το πρώτο κουκλάκι γεννήθηκε το 2010, σαν δώρο για κάποιο φίλο. Ακολούθησαν κι άλλα και ήταν όλα τους… εντελώς αλλού ντ’ αλλού! Από τότε η παρέα συνέχεια μεγαλώνει. Μια παιχνιδιάρα γατούλα, ένα φλύαρο σπουργίτι ή η επίσκεψη ενός εξωγήινου, οτιδήποτε από την καθημερινότητα ή τη φαντασία μπορεί να είναι η έμπνευση για το επόμενο antalou.

Στην αρχή όλο το εργαστήριο χώραγε σε μια βαλίτσα που άνοιγε κάθε φορά σε διαφορετικό μέρος. Τώρα βρήκε τη θέση του σ’ έναν αυτόνομο χώρο του σπιτιού. Έτσι, έχω δίπλα μου και τους πιστούς βοηθούς μου… Ο Γιάννης, με την ανεκτίμητη βοήθειά του σε ό,τι χρειαστώ, η μικρή μας, ειδική στα τέστ αντοχής και τις σφιχτές αγκαλιές, ο μεγάλος που παίζει μαζί τους ατέλειωτες ώρες… Κάπως έτσι τα antalou, είναι πια οικογενειακή υπόθεση!

Χαίρομαι πολύ όταν ένα κουκλάκι βρίσκει το καινούργιο του σπίτι κι ακόμα περισσότερο όταν μοιράζονται μαζί μου τις εμπειρίες και τις περιπέτειες τους με το αγαπημένο τους antalou! Αυτό με γεμίζει και με κάνει να συνεχίζω με ακόμα περισσότερη όρεξη!


Handmade from the sketch to the last stitch!